BOS lämnar in skrivelse om matchfixning

BOS har idag lämnat in en skrivelse om matchfixning till spelutredare Håkan Hallstedt. BOS-bolagen står för mer än hälften av allt onlinespel i Sverige.

 – Vi stöder en kriminalisering av matchfixning. Spelbolag blir bedragna varje gång en match är riggad, påpekar Gustaf Hoffstedt.

– Vid en kriminalisering är det viktigt att rätt åtgärder sätts in. Gör det obligatoriskt för alla licensierade operatörer att rapportera alla misstänkta aktiviteter till Lotteriinspektionen och berörda idrottsorganisationer. Inrätta även en särskild enhet inom Lotteriinspektionen för bearbetning och undersökning av inkomna tips och annan information som väcker misstanke om matchfixning, menar Gustaf Hoffstedt.

– Spelbolagen måste vara en del av lösningen på Sveriges matchfixningsproblem. Spelbolagen vill dela med sig av sina kunskaper och är mycket väl positionerade för att kunna upptäcka misstänkta fall av riggade matcher. Att dra nytta av detta är av intresse för både idrotten och spelbolagen, avslutar Gustaf Hoffstedt.

 

BOS yttrande om matchfixning

För vidare information, välkommen att kontakta Gustaf Hoffstedt, generalsekreterare för Branschföreningen för Onlinespel

Telefon: 0708-18 28 21

E-post: gustaf.hoffstedt@bos.nu