BOS kommenterar regeringens beslut att utreda ett licenssystem på spelmarknaden

Gustaf Hoffstedt, generalsekreterare för Branschföreningen för onlinespel, kommenterar civilminister Ardalan Shekarabis debattartikel på Dagens Nyheter idag, där ministern berättar att regeringen tillsätter en utredning i syfte att införa ett licenssystem.

– Tärningen är kastad. Det känns spännande att vi nu äntligen kommer igång med arbetet att omreglera den hopplöst föråldrade spelregleringen. Vi behöver en reglering med ett starkt konsumentskydd, som också tar tillvara det faktum att Sverige är en av världens ledande nationer mätt i framgångsrika onlinespelbolag. Deras framtid påverkar i hög grad vårt välstånd i Sverige, säger Gustaf Hoffstedt.

– Jag tror och hoppas att regeringen med den här utredningen kan skapa ett licenssystem dit många spelbolag vill söka sig. Regleringens framgång avgörs av att så många spelbolag som möjligt vill verka inom licenssystemet, och att det är dit spelkunderna söker sig. Då måste systemet vara rättvist. Därför anser jag att utredaren även bör ges i uppdrag att se över statens ägande i AB Svenska Spel, i syfte att skapa en konkurrensneutral marknad, avslutar Gustaf Hoffstedt.

 

För vidare information, välkommen att kontakta: Gustaf Hoffstedt, generalsekreterare för Branschföreningen för onlinespel 

Telefon: 0708-18 28 21

E-post: gustaf.hoffstedt@bos.nu