Seminarier i Almedalen om spelutredningen och spelbeskattning

Branschföreningen för Onlinespel är på plats i Visby under Almedalsveckan 2016 och i år anordnar vi två seminarier. Varmt välkommen!

 

Halvtid för spelutredningen – vad är nyckeln till en framgångsrik omreglering?

Lagom till att spelutredningen passerar halvtid välkomnar vi statens utredare Håkan Hallstedt till ett samtal om utredningens arbete så här långt. Vad har visat sig vara de största utmaningarna och vilka är knäckfrågorna som återstår att lösas? Vad kan redan nu slås fast? Till seminariet välkomnar vi även Ebba Ljungerud från Unibet och Morten Rønde från danska DOGA som delar med sig av Storbritanniens och Danmarks erfarenheter av att framgångsrikt ha omreglerat sina spelmarknader.

Datum: Tisdag den 5 juli

Tid: 08:30 – 09:30

Lokal: Wisby Strand (Viklau), Strandvägen 4, Visby

 

Vad är en optimal skattesats på den omreglerade spelmarknaden?

Vilken skattesats ger en optimal avvägning mellan kanalisering och skatteintäkter på en omreglerad spelmarknad. En pågående studie som utförs av Copenhagen Economics syftar till att ge svar på detta. Under detta seminarium kommer de centrala utmaningarna för att besvara frågan om optimal beskattning presenteras närmare. Sara Karlsson (S) och Maria Malmer Stenergard (M) från Skatteutskottet delar också med sig av sina synpunkter.

Datum: Onsdag den 6 juli

Tid: 11:00 – 12:00

Lokal: Wisby Strand (Vall), Strandvägen 4, Visby