Branschföreningen för Onlinespel

Branschföreningen för Onlinespel (BOS) samlar 16 spelbolag som verkar på den svenska spelmarknaden. Medlemsbolagen verkar inom den spelsektor som rör spel om pengar, t.ex. kasinon och vadslagning. Samtliga medlemmar har (minst) en licens utfärdad av någon av Europeiska Unionens medlemsstaters spelmyndigheter.

BOS verkar för en sund spelmarknad i Sverige, där alla spelbolag ges samma rättigheter och skyldigheter. Under åren fram till 2018 kanaliseras detta arbete främst i den av regeringen tillsatta Spellicensutredningen, och den politiska behandling som följer. Regeringens ambition är att detta under 2018 ska leda till att det svenska spelmonopolet upphör, till förmån för ett licenssystem. BOS stödjer den linjen.

Etisk plattform Kontakt FAQ

Det bästa med lika villkor på riktigt är att det inte på något sätt står i konflikt med vad Sverige vill uppnå med en ny spelreglering, nämligen en sund och säker spelmarknad som minimerar skadeverkningar, att spelet sker inom licenssystemet och inte som idag huvudsakligen utanför det, att staten får sin skärva och att det blir tillåtet för spelbolag att skapa arbetstillfällen i Sverige. För att blott nämna några av de fördelar ett likabehandlande licenssystem innebär.

- Gustaf Hoffstedt, generalsekreterare BOS

Nyheter

BOS och Tidningsutgivarna bemöter kritiken från SPER och Spelberoendes Riksförbund

03/01-2017

På Dagens Medias debattsida bemöter Branschföreningen för Onlinespel (BOS) och Tidningsutgivarna (TU) kritiken att svensk press har gjort sig beroende av annonser från onlinespelbranschen som Spelbranschens Etiska Råd (SPER) och Spelberoendes Riksförbund gav uttryck för i en debattartikel den 29 december. Den publicerade repliken hi...

Läs mer

BOS och Tidningsutgivarna på SvD Näringsliv debatt: ”Tvinga inte tidningar att lämna Sverige”

22/12-2016

Idag skriver Branschföreningen för Onlinespel (BOS) tillsammans med Tidningsutgivarna (TU) på SvD Näringslivs debattsida om hur försöken att förbjuda annonser för utländska spelbolag i svenska medier riskerar att driva vissa nyhetsredaktioner ut ur landet. Den publicerade repliken hittar du på SvD Näringsliv. Texten finns även i sin...

Läs mer

Nyhetsarkiv