Branschföreningen för Onlinespel

Branschföreningen för Onlinespel (BOS) samlar 17 spelbolag som verkar på den svenska spelmarknaden. Medlemsbolagen verkar inom den spelsektor som rör spel om pengar, t.ex. kasinon och vadslagning. Samtliga medlemmar har (minst) en licens utfärdad av någon av Europeiska Unionens medlemsstaters spelmyndigheter.

BOS verkar för en sund spelmarknad i Sverige, där alla spelbolag ges samma rättigheter och skyldigheter. Under åren fram till 2018 kanaliseras detta arbete främst i den av regeringen tillsatta Spellicensutredningen, och den politiska behandling som följer. Regeringens ambition är att detta under 2018 ska leda till att det svenska spelmonopolet upphör, till förmån för ett licenssystem. BOS stödjer den linjen.

Etisk plattform Kontakt FAQ

Det bästa med lika villkor på riktigt är att det inte på något sätt står i konflikt med vad Sverige vill uppnå med en ny spelreglering, nämligen en sund och säker spelmarknad som minimerar skadeverkningar, att spelet sker inom licenssystemet och inte som idag huvudsakligen utanför det, att staten får sin skärva och att det blir tillåtet för spelbolag att skapa arbetstillfällen i Sverige. För att blott nämna några av de fördelar ett likabehandlande licenssystem innebär.

- Gustaf Hoffstedt, generalsekreterare BOS

Nyheter

Lunchseminarium 10 november – Jämställdhet i spelbranschen – Går vi i rätt riktning?

13/10-2017

Företag i spelbranschen gör betydligt mindre framsteg när det kommer till att rekrytera kvinnor till ledande positioner än många jämförbara börsföretag i andra branscher. Det enligt en ny analys av det internationella rekryteringsföretaget Odgers Berndtson som presenterades i september. Samtidigt visar årets Allbrightrapport att bilden av bra...

Läs mer

Gustaf Hoffstedt i Aftonbladet: "Så vinner vi matchen mot alla matchfixare"

16/09-2017

Branschorganisationen för Onlinespels generalsekreterare Gustaf Hoffstedt skriver idag på Aftonbladets debattsida. Under rubriken "Så vinner vi matchen mot alla matchfixare" redogör Gustaf Hoffstedt för BOS position i den omdebatterade frågan om spel på uppgjorda matcher. BOS föreslår att sätta hårt mot hårt presenterar en konkret handlin...

Läs mer

Nyhetsarkiv

404 not found.